Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Καρπουζοτηγανίτες

Γεύσεις Κυκλάδων

Υλικά
2 φλιτζάνια πολτό καρπουζιού
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζάνι μέλι
2 κουταλιές κανέλα για το πασπάλισμα
ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση
Με τις καρπουζοτηγανίτες οι γυναίκες αξιοποιούσαν με πολύ φαντασία το καρπούζι το οποίο, εκτός από ένα δροσερό φρούτο, γινόταν κι ένα θαυμάσιο γλύκισμα. Μπορείτε να γευθείτε αυτή τη συνταγή και το χειμώνα, αν πολτοποιήσετε καρπούζι και το κρατήσετε στην κατάψυξη.

Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ και το κάνουμε πολτό.
Βάζουμε τον πολτό σε μπολ και προσθέτουμε αλεύρι να γίνει χυλός. Βάζουμε το λάδι να κάψει και παίρνουμε κουταλιές από το χυλό.
Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, τις βάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF