Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Γαλατόπιτα ξυπόλιτη

Λέγεται ξυπόλυτη γιατί γίνεται χωρίς φύλλο.

Υλικά
1 1/2 λίτρο γάλα
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 1/4 κούπες ζάχαρη
3/4 από το πακετάκι βιτάμ
3 αυγά
2 βανίλιες

Για το σιρόπι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1/2 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την ζάχαρη το νερό και το πορτοκάλι, και τα βράζετε για 1-2 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει καλά.

Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα να ζεστάνει. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το βιτάμ. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνετε να μισοκρυώσει ανακατεύοντας να μην κάνει κρούστα, χτυπάτε και προσθέτετε τα αυγά. Την αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και την ψήνετε στους 170 βαθμ. (αέρα) μέχρι να ροδίσει αρκετά .
Τη βγάζετε από το φούρνο, και ρίχνετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό.
Την κόβετε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια αφού παγώσει, την πασπαλίζετε με κανέλα και άχνη ζάχαρη, και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF