Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Τούρτα Espresso με μους λευκής σοκολάτας

Τούρτα μους λευκής σοκολάτας, με επικάλυψη κρέμας τυριού με espresso. Ένα υπέροχο γλύκισμα Γαλλικής συνταγής, μεταφρασμένο στα Ελληνικά αποκλειστικά για αυτό το site.

Υλικά:

Παντεσπάνι κακάου: 
450 γρμ. ζάχαρη
180 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ. κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
3 αυγά
250 γρμ. γάλα
1/2 φλιτζ. τσαγιού φυτικό έλαιο
1 βανίλια
230 γρμ. βραστό νερό

Μους λευκής σοκολάτας, γέμιση:
250 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
450 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Κρέμα τυριού espresso, επικάλυψη:
100 γρμ. τυρί κρέμα
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
600 γρμ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
8 κουταλιές έτοιμο δυνατό καφέ, Espresso, η Nes cafe

Σιρόπι Kahlua:
180 γρμ. ζάχαρη
180 γρμ. νερό
120 γρμ. Kahlua coffee liqueur

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι:
Ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Στον κάδο του μίξερ βάλτε τα αυγά, το γάλα, το λάδι, και βανίλια, χτυπήστε λίγο, και προσθέστε το μίγμα αλευριού. Ανακατέψτε πολύ καλά, και ρίξτε το βραστό νερό. Ρίξτε το μίγμα σε 2 βουτυρωμένα ταψάκια, η φόρμες 24 cm.
Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 C. για 30 έως 35 λεπτά, δοκιμάζοντας με οδοντογλυφίδα να έχει ψηθεί. Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Κόψτε με κοφτερό μαχαίρι το κάθε κέικ στη μέση οριζοντίως, και ισιώστε την επιφάνεια αν τυχόν έχει σχηματίσει βουναλάκι.

Για την γέμιση μους σοκολάτας:
Λιώστε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και αφήστε τη στην άκρη. Βάλτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και χτυπήστε την στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα. Αφαιρέστε το μπολ από το μίξερ, και με το χέρι, ανακατέψτε 1/4 σαντιγί στην λιωμένη λευκή σοκολάτα μέχρι να μαλακώσει και να ενσωματωθεί καλά. Προσθέστε το μίγμα σαντιγί-σοκολάτα στην υπόλοιπη σαντιγί και με μία σπάτουλα ανακατέψτε ελαφρά να ενσωματωθούν καλά.

Για την επικάλυψη κρέμα τυριού espresso:
Στο μίξερ χτυπάτε μαζί το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ανακατεύοντας ρίξτε την ζάχαρη άχνη, το ρούμι, και στη συνέχεια προσθέστε τον καφέ λίγο-λίγο, Ανακατέψτε καλά.

Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το νερό και την ζάχαρη, και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε να πάρουν μια βράση, και αφαιρέστε το από τη φωτιά. Όταν κρυώσει, προσθέστε το λικέρ Kahlua coffee.

Συναρμολόγηση:
Βάλτε ένα κομμάτι παντεσπάνι σε μία πιατέλα, και βρέξτε το καλά με το σιρόπι. Απλώστε το 1/3 από την μους, βάλτε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, και βρέξτε το και αυτό με το σιρόπι. Επαναλάβατε την διαδικασία με την υπόλοιπη μους, και παντεσπάνι. Απλώστε στην επιφάνεια, και μία λεπτή επικάλυψη στο πλάι, με την κρέμα τυριού, κρατήστε λίγη και κάντε μία γαρνιτούρα με το κορνέ γύρω-γύρω στην άκρη της τούρτας. Βάλτε την στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Γαρνίρετε αν θέλετε στης άκρες, με λίγη τριμμένη μαύρη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF