Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ζύμη τάρτας, αλμυρή και γλυκιά

Υλικά:
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. βούτυρο παγωμένο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 αβγά παγωμένα
1 σφηνάκι γάλα, ή νερό, παγωμένο

Εκτέλεση:
Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κιβάκια.

Βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο στο μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι η ζύμη να μοιάζει με ψίχουλα. Ρίξτε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε για 20 δευτερόλεπτα ακόμα. Βάλτε την ζύμη σε ένα μπολ, και ζυμώστε την για λίγο με τα χέρια. Τυλίξτε τη σε διάφανη μεμβράνη και αφήστε να κρυώσει και να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσετε. Απλώστε την σε ένα αλευρομένο χαρτί ψησίματος, αλευρώστε ξανά, σκεπάστε την με χαρτί ψησίματος, και ανοίξτε την ζύμη με ένα πλάστη σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από την ταρτιέρα. Βουτυρώστε καλά μία ταρτιέρα, και στρώστε με τα δάχτυλα τη ζύμη στο ταψάκι και στα πλαϊνά, ότι περισσέψει το κόβουμε με το χέρι. Για να μη φουσκώσει το τρυπάμε αρκετά με το πιρούνι, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την γεμίζουμε με ότι όσπρια έχουμε, φασόλια, φακές, ή και ρύζι. Ψήνουμε στους 160 C σε  προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια με την μεμβράνη, και ψήνουμε για 20' ακόμα. Είναι έτοιμη για οποιαδήποτε χρήση την θέλουμε.

Σημείωση:

Την διατηρούμε τυλιγμένη σε μεμβράνη για 2-3 μέρες στο ψυγείο, ή στην κατάψυξη για αρκετό διάστημα. Αν θέλουμε γλυκιά τάρτα, προσθέτουμε 150 γρμ. ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF