Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ροδακινόπιτα ανάποδη

Ανάποδη ροδακινόπιτα, με καραμελωμένα ροδάκινα. Μία υπέροχη συνταγή από ξένο site μεταφρασμένη από μένα, αποκλειστικά για αυτό το site.
Υλικά:
Για τα ροδάκινα καραμέλα:
130 γρμ. κρυσταλλική ζάχαρη
20 γρμ. golden syrup
6 ολόκληρους κόκκους μπαχάρι, προαιρετικά
15 ml νερό
3 μεγάλα ώριμα ροδάκινα (περίπου 450 γρμ.)

Για το κέικ:
45 γρμ αλεύρι για όλες της χρήσεις
80 γρμ. κόρν φλάουρ
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
110 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρμ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
115 γρμ. ξινή κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν βρείτε έτοιμη, (βλέπε συνταγή)

Εκτέλεση
Για τα ροδάκινα καραμέλα:
Σε ένα τηγάνι ρίξτε την ζάχαρη, το golden syrup, το μπαχάρι και το νερό. Βάλτε το σε μέτρια φωτιά, και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανεβάστε την θερμοκρασία, και συνεχίστε το βράσιμο, χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι το μείγμα να γίνει πορτοκαλί καραμέλα, για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε την καραμέλα σε ταψάκι, ή φόρμα 23 cm, αφού πρώτα την έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο, και έχουμε απλώσει ένα χαρτί ψησίματος, το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόφτε τα ροδάκινα στη μέση, και αφαιρέστε το κουκούτσι, αλλά όχι την φλούδα. Κόψτε κάθε μισό ροδάκινο σε 3 φέτες. Στρώστε τις φέτες σε όλο το ταψί σε ομόκεντρους κύκλους.

Για το κέικ:
Ανακατεύετε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και το αλάτι.
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματώνετε το πρώτο.
Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε τα άλευρα σε 3 δόσεις εναλλάσσοντας με την ξινή κρέμα σε 2 δόσεις, αρχίζουμε με αλεύρι, και τελειώνουμε με το αλεύρι. Αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια και ανακατέψτε για λίγο μέχρι να γίνει μια ομαλή ζύμη. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα ροδάκινα, και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. μέχρι να ροδίσει, και δοκιμάζοντας με μία οδοντογλυφίδα να μην κολλάει ζύμη πάνω της, περίπου 40 έως 45 λεπτά. Αφήστε την πίτα να κρυώσει περίπου 20 λεπτά.
Με ένα μαχαίρι ξεκολlήστε τα τοιχώματα της πίτας από το ταψί, και προσεκτικά αναποδογυρίστε την πίτα επάνω σε μια πιατέλα και αφαιρέστε την λαδόκολλα.
Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, και γαρνίρετε αν θέλετε με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF