Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Προφιτερόλ με ζεστή σώς σοκολάτας

Άλλη μία Γαλλική συνταγή προφιτερόλ, κλασική και απολαυστική. Δοκιμάστε την.

Υλικά για τα σού
3 αυγά
40 γρμ. βoύτυρο
75 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
125 ml. νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την γέμιση 
250 γρμ. κρέμα γάλακτος πλήρες
3 κουταλιές της σούπας άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
300 γρμ. παγωτό βανίλια

Για την σώς σοκολάτας
300 γρμ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρμ. γάλα φρέσκο
1 κουταλιά της σούπας άχνη

Εκτέλεση

Για τα σού 
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.
Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού, γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20΄.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Για την σαντιγύ
Βάζουμε την κρέμα στο μπώλ που πρόκειται να την χτυπήσουμε, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια μέσα στο κρύο μπολ, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγύ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Για την σώς σοκολάτας 
Βράζουμε το γάλα με την άχνη, κατεβάζουμε το γάλα και προσθέτουμε την σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συναρμολόγηση
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ρίχνουμε σώς σοκολάτα φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια του πάτου και τα τοιχώματα του. Τοποθετούμε 6-7 σού και βάζουμε μερικές μπάλες παγωτό και λίγη σαντιγύ, την οποία έχουμε βάλει σε κορνέ. Προσθέτουμε μερικά σού ακόμη και την σαντιγύ σε ροζέτες καλύπτοντας την επιφάνεια.
Περιχύνουμε με την ζεστή σώς σοκολάτα και σερβίρουμε αμέσως!
Εναλλακτικά αφήνουμε να κρυώσει η σώς περιχύνουμε και μετά βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF