Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Banoffee cheesecake

Banoffee cheesecake. Cheesecake μπανάνας με σάλτσα καραμέλας και καρύδια πεκάν. 

Υλικά για μια ανοιγόμενη φόρμα 20 εκ.

Για την βάση:
100 γρμ. pecan ή καρύδια (τα μισά μπαίνουν στη βάση, τα άλλα μισά στη σάλτσα)
110 γρμ. μπισκότα Digestive

40 γρμ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο

Για την κρέμα:
3 μεσαίου μεγέθους μπανάνες (περίπου 225 γρ καθαρισμένες)
1 κουτ. σουπ. χυμό λεμόνι
3 μεγάλα αυγά
200 γρμ. τυρί κρέμα Philadelfia
250 γρμ. τυρί Ricotta
175 γρμ. ζάχαρη
μια πρέζα κανέλα

Για τη σάλτσα:
50 γρμ. βούτυρο
75 γρμ. μαύρη ζάχαρη
50 γρμ. λευκή ζάχαρη (απλή)
150 γρμ. golden syrup (Είναι σιρόπι ζάχαρης 100% με καραμελέ χρώμα)
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
Λίγη βανίλια

Για το γαρνίρισμα:
2 μπανάνες

Εκτέλεση
 Ξεκινήστε με το ψήσιμο των ξηρών καρπών. Χρειάζονται περίπου 6-7 λεπτά στους 200 oC.
Βάλτε τα μπισκότα στο μπλέντερ/μούλτι και κόφτε τα. Μην τα κάνετε όμως σκόνη. Βάλτε τα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το βούτυρο και τα μισά πεκάν ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πιέστε τα καλά στη βάση της φόρμας σας και ψήστε τα στη βάση του φούρνου για 10 λεπτά στους 150ºC.

Για τη γέμιση, βάλτε τις μπανάνες στο μπλέντερ να γίνουν πολτός και μετά με ένα σύρμα σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατέψτε καλά (ή στο μπλέντερ προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά), ώστε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μόλις η βάση σας είναι έτοιμη, χύστε από πάνω το μείγμα του τυριού. Ψήστε στη μέση του φούρνου στους 160 ºC για μία ωρα. Αφήστε το cheesecake να κρυώσει μέσα στο φούρνο, για να αποφύγετε το ‘σπάσιμο΄της επιφάνειάς του.

Για τη σάλτσα, βάλτε τη ζάχαρη, το σιρόπι και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να βράσει σιγά- σιγά μέχρι να γίνει ομοιογενές και να λιώσει η ζάχαρη. Αφήστε το να ψηθεί για 5 λεπτά περίπου. Ρίχτε προσεχτικά την κρέμα γάλακτος (θα αφρίσει λίγο) και ανακατέψτε να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Ρίχτε μετά τα πεκάν και τη βανίλια και αποσύρτε από τη φωτιά.
Λίγο πρίν σερβίρετε, κόψτε λεπτές φέτες από τς μπανάνες και βάλτε τις από πάνω με τρόπο ώστε να σχηματίζετε ένα όμορφο σχήμα. Περιχύστε με λίγη από τη σάλτσα από πάνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF