Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κέικ espresso με κρέμα

Υλικά:

Για την κρέμα:
3 κούπες γάλα
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια(όχι στιγμής )
3 κ.σούπας ζάχαρη
1 κ.σούπας βούτυρο

Για το κέικ:
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 2/3 κούπες ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, η βιτάμ
4 αυγά
3 φακελάκια εσπρέσσο στιγμής σε σκόνη
(αλλιώς 2 κ.σούπας νεσκαφέ, κοπανισμένο να γίνει πούδρα)
2 βανίλιες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το άνθος αραβοσίτου, ανακατεύουμε με σπάτουλα καλά,προσθέτουμε το γάλα,ανακατεύουμε πάλι να διαλυθεί και βάζουμε σε δυνατή φωτιά ,ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.Το κατεβάζουμε, ρίχνουμε το βούτυρο και την αφήνουμε ...

Για το κέικ:
Ανακατεύουμε όλες τις σκόνες των υλικών.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά, ρίχνουμε τ'αβγά, ξαναχτυπάμε και προσθέτουμε το γιαούρτι. Τότε ρίχνουμε το μείγμα με τις σκόνες και το κέικ είναι έτοιμο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης του κέικ που πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή, για να κρατήσει την κρέμα βανίλια, την οποία βάζουμε κουταλιές κουταλιές από πάνω και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε στους 180 β. να στεγνώσει εσωτερικά και να ροδίσει εξωτερικά.
Ξεφορμάρουμε και όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF