Ένα δροσερό γευστικό λικέρ φράουλας, και γλυκό κουταλιού με τις φράουλες.
Μία συνταγή που δεν πετάμε τίποτα.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2CLK6w_aiBflkFOMTO_ckETpgJMGIag_O0nv_qOpBQr9sl9BSmI6IgaKtBHGw_izMDhhL7FiiJi5okVwOGZ5dnx_oicSfwsoJT7bfyrL93kd57LqdyTf-_7IIIiFzI3_npVPSwf4VO4o/s200/104-0455_img1.jpg)
Συστατικά:
Για το λικέρ
700 γραμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
350 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
350 γραμ. βότκα ή ρούμι
(ή αν θέλετε 250 γραμ. βότκα και 100 γραμ. ούζο. Προτείνεται)
Επιπλέον
1 γυάλα αποστειρωμένη που κλείνει καλά
(εναλλακτικά, ένα μεταλλικό τάπερ αεροστεγές)
1 φιάλη 750 ml αποστειρωμένη
Για το γλυκό κουταλιού:
Τις φράουλες από το λικέρ
400 γραμ. ζάχαρη
1 βανίλια.
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
1 βάζο αποστειρωμένο
Οδηγίες:
Για το λικέρ, πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις κόβετε στη μέση και τις βάζετε στη γυάλα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το ποτό από πάνω και κλείνετε τη γυάλα. Το αφήνετε σε φωτεινό (όχι στον ήλιο), αλλά δροσερό μέρος. Το αφήνετε 2 τουλάχιστον 24ωρα. Στο διάστημα αυτό το ανακινείται μερικές φορές για να λιώσει η ζάχαρη. Το περνάτε από διπλό τουλπάνι σε κάποιο σκεύος, το αφήνετε τα κατακάτσει 2 ώρες, και το βάζετε στο μπουκάλι περνώντας το πάλι από τουλπάνι. Κλείνετε καλά και φυλάξτε σε δροσερό μέρος.
Πίνεται δροσερό.
Για το γλυκό κουταλιού:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες τη ζάχαρη και το νερό, και βράζουμε ώσπου να δέσει το σιρόπι, περίπου 5 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε την βανίλια και το λεμόνι. Βάζουμε το γλυκό σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιήστε σχετικά μεγάλη κατσαρόλα γιατί φουσκώνει το σιρόπι. Προσοχή να μην παραβράσουν οι φράουλες και αντί γλυκό κάνουμε μαρμελάδα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήστε ό,τι ποτό θέλετε. Βότκα, ρούμι, ούζο, τσίπουρο, μπακάρντι, τζίν, μισό-μισό, ή σε αναλογία 2 με 1. Ακόμα και καθαρό οινόπνευμα μισό-μισό με ποτό η 2 ποτό 1 οπινόπνευμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.