Υλικά
70 γρ μαύρη σοκολάτα
40 γρ βούτυρο
50 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ ζάχαρη
2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
50 ml σιρόπι κεράσι
5 αυγά
50 γρ αλεύρι
25 γρ corn flower
1 κουτ. γλ. μαγιά
400 γρ κεράσια σε βάζο
350 γρ Philadelphia
50 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Κόβετε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 °C.
2. Χωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπάτε τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους με 100 γρ. ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Αναμιγνύετε με την κουβερτούρα. Χτυπάτε τα ασπράδια και προσθέτετε το αλεύρι χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο, τη μαγιά και το corn flower και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Έπειτα αναμιγνύετε προσεκτικά τα δύο μίγματα. Ρίχνετε το τελικό μείγμα σε μία φόρμα που έχετε προηγουμένως αλείψει με βούτυρο και αλευρώσει και ψήνετε για 35-40 λεπτά. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει, το βγάζετε από τη φόρμα και το κόβετε σε τρίγωνα.
3. Καραμελώνετε 2 κουταλιές ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και κυλάτε σε αυτό τα κεράσια μέχρι να καλυφθούν από την καραμελωμένη ζάχαρη. Προσθέτετε το σιρόπι κεράσι και αφήνετε να κρυώσουν.
4. Αναμιγνύετε το Philadelphia, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη, γεμίζετε με το μείγμα ένα κορνέ και καλύπτετε τα τρίγωνα. Γαρνίρετε με τα κεράσια και σερβίρετε.
Παρουσίαση
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 κ' 20 λεπτά
Μερίδες: 6
70 γρ μαύρη σοκολάτα
40 γρ βούτυρο
50 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ ζάχαρη
2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
50 ml σιρόπι κεράσι
5 αυγά
50 γρ αλεύρι
25 γρ corn flower
1 κουτ. γλ. μαγιά
400 γρ κεράσια σε βάζο
350 γρ Philadelphia
50 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Κόβετε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 °C.
2. Χωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπάτε τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους με 100 γρ. ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Αναμιγνύετε με την κουβερτούρα. Χτυπάτε τα ασπράδια και προσθέτετε το αλεύρι χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο, τη μαγιά και το corn flower και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Έπειτα αναμιγνύετε προσεκτικά τα δύο μίγματα. Ρίχνετε το τελικό μείγμα σε μία φόρμα που έχετε προηγουμένως αλείψει με βούτυρο και αλευρώσει και ψήνετε για 35-40 λεπτά. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει, το βγάζετε από τη φόρμα και το κόβετε σε τρίγωνα.
3. Καραμελώνετε 2 κουταλιές ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και κυλάτε σε αυτό τα κεράσια μέχρι να καλυφθούν από την καραμελωμένη ζάχαρη. Προσθέτετε το σιρόπι κεράσι και αφήνετε να κρυώσουν.
4. Αναμιγνύετε το Philadelphia, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη, γεμίζετε με το μείγμα ένα κορνέ και καλύπτετε τα τρίγωνα. Γαρνίρετε με τα κεράσια και σερβίρετε.
Παρουσίαση
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 κ' 20 λεπτά
Μερίδες: 6
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.