Γλυκό με κρέμα φράουλας, μπισκότα, ζελέ και φρέσκες φράουλες
Συστατικά
2 πακέτα μπισκότα digestive 250 γρμ.
3 συσκευασίες κρέμα γάλακτος των 250 γραμ.
2 κουτιά ζελέ φράουλα
1/2 κιλό φράουλες φρέσκες
Λίγο γάλα
Λίγο κονιάκ ή λικέρ
Λίγη ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Ξεκινάμε χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Σε πυρέξ κάνουμε μια στρώση από μπισκότα, αφού πρώτα τα βουτήξουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει
το γάλα με λίγο κονιάκ.
Χωρίζουμε τη κρέμα σε δυο μέρη: Στο ένα θα προσθέσουμε τις μισές από τις φράουλες, αφού πρώτα τις
χτυπήσουμε στο μούλτι με 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
Το άλλο μέρος της κρέμας θα το αφήσουμε ως έχει.
Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα τη κρέμα με τις φράουλες, την ισιώνουμε καλά και βάζουμε το γλυκό
στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Στρώνουμε έπειτα 2η στρώση με μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα, και από πάνω την άσπρη κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να παγώσει καλά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο,
μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά.
Όταν το ζελέ είναι έτοιμο, το ρίχνουμε με προσοχή στο γλυκό (χρησιμοποιώντας καλύτερα τη βοήθεια μιας κουτάλας),
αφήνοντας όμως χώρο και για τις φράουλες!
Έχοντας ψιλοκόψει από πριν τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομματάκια, τις ρίχνουμε και αυτές πάνω στο ζελέ,
διάσπαρτα, μέχρι να "γεμίσει".
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να πήξει καλά το ζελέ, τουλάχιστον για 5-6 ώρες, ή ακόμα καλύτερα για μια νύχτα.
Συστατικά
2 πακέτα μπισκότα digestive 250 γρμ.
3 συσκευασίες κρέμα γάλακτος των 250 γραμ.
2 κουτιά ζελέ φράουλα
1/2 κιλό φράουλες φρέσκες
Λίγο γάλα
Λίγο κονιάκ ή λικέρ
Λίγη ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Ξεκινάμε χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Σε πυρέξ κάνουμε μια στρώση από μπισκότα, αφού πρώτα τα βουτήξουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει
το γάλα με λίγο κονιάκ.
Χωρίζουμε τη κρέμα σε δυο μέρη: Στο ένα θα προσθέσουμε τις μισές από τις φράουλες, αφού πρώτα τις
χτυπήσουμε στο μούλτι με 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
Το άλλο μέρος της κρέμας θα το αφήσουμε ως έχει.
Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα τη κρέμα με τις φράουλες, την ισιώνουμε καλά και βάζουμε το γλυκό
στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Στρώνουμε έπειτα 2η στρώση με μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα, και από πάνω την άσπρη κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να παγώσει καλά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο,
μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά.
Όταν το ζελέ είναι έτοιμο, το ρίχνουμε με προσοχή στο γλυκό (χρησιμοποιώντας καλύτερα τη βοήθεια μιας κουτάλας),
αφήνοντας όμως χώρο και για τις φράουλες!
Έχοντας ψιλοκόψει από πριν τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομματάκια, τις ρίχνουμε και αυτές πάνω στο ζελέ,
διάσπαρτα, μέχρι να "γεμίσει".
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να πήξει καλά το ζελέ, τουλάχιστον για 5-6 ώρες, ή ακόμα καλύτερα για μια νύχτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.