Ενδεικτική φώτο.
ΠαρουσίασηΧρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Μερίδες: 12
Υλικά
Για τη βάση:
100 γρμ. μπισκότα digestive
50 γρμ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
450 γρμ. Philadelphia
230 γρμ. ζάχαρη
100 γρμ. κακάο σε σκόνη
3 αυγά
280 γρμ. μαύρη κουβερτούρα
Για την επικάλυψη:
170 γρμ. μαύρη κουβερτούρα
280 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τα μπισκότα digestive για να θρυμματιστούν και στη συνέχεια, ανακατεύετε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 24εκ. με το μείγμα των μπισκότων, πατώντας καλά με την άκρη των δακτύλων σας, ώστε η βάση να γίνει συμπαγής.
2. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει την ώρα που ετοιμάζετε τη γέμιση.
3. Στο μίξερ χτυπάτε το PHILADELPHIA με τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά ένα ένα.
4. Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την αφήνετε λίγο να «σταθεί» προτού την προσθέσετε στο προηγούμενο μείγμα.
5. Αδειάζετε το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C για 1 ώρα.
6. Για την επικάλυψη, σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος, αδειάζετε πάνω στο cheesecake και αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε το γλυκό.
7. Γαρνίρετε αν θέλετε το κάθε κομάτι με μια κουταλιά γλυκό κουταλιού βίσινο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.