Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Brownies Σοκολάτας

Υλικά (περίπου 24 brownies)
300 γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
300 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
6 μέτρια αυγά
40 γρ. κακάο σε σκόνη
100 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
125 γρ. λευκή σοκολάτα (σε κομμάτια)

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 C. Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα και τη σοκολάτα
γάλακτος μαζί με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί, ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και αφήνετε
να κρυώσει το μείγμα.
Σ’ ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη και τα αυγά, αρκετά καλά, μέχρι το μείγμα σας
να γίνει αφράτο.
Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με τις σοκολάτες, στο μείγμα με τη ζάχαρη και τα αυγά,
ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος προσθέστε στο τελικό σας μείγμα το αλεύρι και το κακάο,
χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι για να ρίξετε στο μείγμα σας. Ανακατεύετε διπλώνοντας
τα στο μείγμα σας με μια σπάτουλα.
Βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και ρίξτε μέσα το μείγμα σας.
Τοποθετείστε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας, και πιέστε έτσι ώστε να πάνε στον πάτο του
ταψιού, και βάλτε τα στο φούρνο για 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν λίγο, και σερβίρετε
τα ζεστά με λίγο παγωτό βανίλια, ή και μόνα τους.

Λίγα μυστικά ακόμα.
1) Σε ένα μπρίκι καίμε για λίγο 1/4 ζαχαρούχο γάλα, αφού κρυώσει ανακατεύουμε με 3 κ.σ. συρόπι καραμέλας Carte D'or. Ρίχνουμε το μείγμα Brownies στο ταψί και απλώνουμε πάνω το μείγμα γάλακτος με την καραμέλα, το κουνάμε ελαφρός το ταψί να κάτσει λίγο και το βάζουμε στο φούρνο.
(Σε αυτήν τη περίπτωση δεν βάζουμε τα κομάτια λευκής σοκολάτας)
Όταν θα το κόψουμε θα έχει ενδιάμεσα γέμιση καραμέλας...

2) Όταν ρίξετε το μίγμα στο ταψί υπολογίστε που θα κόψετε τα κομάτια, και τοποθετήστε σε κάθε κομάτι μισό καρύδι. (ψίχα)

3) Η πασπαλίστε με λίγες σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF