Υλικά (περίπου 24 brownies)
300 γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
300 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
6 μέτρια αυγά
40 γρ. κακάο σε σκόνη
100 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
125 γρ. λευκή σοκολάτα (σε κομμάτια)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 C. Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα και τη σοκολάτα
γάλακτος μαζί με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί, ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και αφήνετε
να κρυώσει το μείγμα.
Σ’ ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη και τα αυγά, αρκετά καλά, μέχρι το μείγμα σας
να γίνει αφράτο.
Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με τις σοκολάτες, στο μείγμα με τη ζάχαρη και τα αυγά,
ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος προσθέστε στο τελικό σας μείγμα το αλεύρι και το κακάο,
χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι για να ρίξετε στο μείγμα σας. Ανακατεύετε διπλώνοντας
τα στο μείγμα σας με μια σπάτουλα.
Βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και ρίξτε μέσα το μείγμα σας.
Τοποθετείστε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας, και πιέστε έτσι ώστε να πάνε στον πάτο του
ταψιού, και βάλτε τα στο φούρνο για 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν λίγο, και σερβίρετε
τα ζεστά με λίγο παγωτό βανίλια, ή και μόνα τους.
Λίγα μυστικά ακόμα.
1) Σε ένα μπρίκι καίμε για λίγο 1/4 ζαχαρούχο γάλα, αφού κρυώσει ανακατεύουμε με 3 κ.σ. συρόπι καραμέλας Carte D'or. Ρίχνουμε το μείγμα Brownies στο ταψί και απλώνουμε πάνω το μείγμα γάλακτος με την καραμέλα, το κουνάμε ελαφρός το ταψί να κάτσει λίγο και το βάζουμε στο φούρνο.
(Σε αυτήν τη περίπτωση δεν βάζουμε τα κομάτια λευκής σοκολάτας)
Όταν θα το κόψουμε θα έχει ενδιάμεσα γέμιση καραμέλας...
2) Όταν ρίξετε το μίγμα στο ταψί υπολογίστε που θα κόψετε τα κομάτια, και τοποθετήστε σε κάθε κομάτι μισό καρύδι. (ψίχα)
3) Η πασπαλίστε με λίγες σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.