Υλικά:
200 γρμ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα καβουρδισμένα, (ανάλατα)
1 κ. σ. κακάο
100 γρμ. κουβερτούρα
1 κ. σ. βούτυρο
1 έως 2 κ. σ. μέλι
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο βούτυρο και τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζετε να πάρουν ελαφρός ξανθό χρώμα. Πολτοποιείτε τα αμύγδαλα στο μούλτι καλά, και ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο και το κακάο, και συνεχίζετε το χτύπημα. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπέν μαρι, προσθέστε το μέλι και την βανίλια και ανακατέψτε καλά, την κρυώνετε και την προσθέτετε στο αμύγδαλο. Ανακατέψτε το μείγμα καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης η ξύλινη. Αφήστε να κρυώσει καλά. Η πραλίνα είναι έτοιμη για πολλές χρήσεις.
200 γρμ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα καβουρδισμένα, (ανάλατα)
1 κ. σ. κακάο
100 γρμ. κουβερτούρα
1 έως 2 κ. σ. μέλι
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο βούτυρο και τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζετε να πάρουν ελαφρός ξανθό χρώμα. Πολτοποιείτε τα αμύγδαλα στο μούλτι καλά, και ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο και το κακάο, και συνεχίζετε το χτύπημα. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπέν μαρι, προσθέστε το μέλι και την βανίλια και ανακατέψτε καλά, την κρυώνετε και την προσθέτετε στο αμύγδαλο. Ανακατέψτε το μείγμα καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης η ξύλινη. Αφήστε να κρυώσει καλά. Η πραλίνα είναι έτοιμη για πολλές χρήσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.