Υλικά:
250 γρμ. ασπράδι αβγού (6 - 7 αβγά περίπου)
680 γρμ. ζάχαρη
5 γρμ. μαστίχα σκόνη, (αν δεν έχουμε έτοιμη, τρίβουμε με λίγη ζάχαρη στο μπλέντερ)
Εκτέλεση:
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε μπεν μαρί, χτυπώντας τα διαρκώς με σύρμα. Όταν ζεσταθεί και λιώσει η ζάχαρη, βάζετε το μείγμα σε μίξερ και το δουλεύετε με τους συρμάτινους αβγοδάρτες μέχρι να κρυώσει και να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Όταν κρυώσει και είναι έτοιμο, βάζετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε τους μπεζέδες πάνω σε λαδόκολλα που έχετε ήδη τοποθετήσει σε ένα ταψί. Ψήνετε τους μπεζέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 60 - 80ο C για περισσότερο από 2 ώρες, ή μέχρι να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα. Προσοχή στη θερμοκρασία, θέλει χαμηλή, και πολλές ώρες για να μείνουν άσπροι και να μην πάρουν χρώμα έως ότου ψηθούν μέσα.
Μπορείτε να τους γεμίσετε με πραλίνα αμυγδάλου - σοκολάτα, ή με μους σοκολάτας.
250 γρμ. ασπράδι αβγού (6 - 7 αβγά περίπου)
680 γρμ. ζάχαρη
5 γρμ. μαστίχα σκόνη, (αν δεν έχουμε έτοιμη, τρίβουμε με λίγη ζάχαρη στο μπλέντερ)
Εκτέλεση:
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε μπεν μαρί, χτυπώντας τα διαρκώς με σύρμα. Όταν ζεσταθεί και λιώσει η ζάχαρη, βάζετε το μείγμα σε μίξερ και το δουλεύετε με τους συρμάτινους αβγοδάρτες μέχρι να κρυώσει και να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Όταν κρυώσει και είναι έτοιμο, βάζετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε τους μπεζέδες πάνω σε λαδόκολλα που έχετε ήδη τοποθετήσει σε ένα ταψί. Ψήνετε τους μπεζέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 60 - 80ο C για περισσότερο από 2 ώρες, ή μέχρι να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα. Προσοχή στη θερμοκρασία, θέλει χαμηλή, και πολλές ώρες για να μείνουν άσπροι και να μην πάρουν χρώμα έως ότου ψηθούν μέσα.
Μπορείτε να τους γεμίσετε με πραλίνα αμυγδάλου - σοκολάτα, ή με μους σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.