Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ζελέ φράουλας με κρέμα τυριών

Γλυκό διαίτης, ιδανικό ελαφρύ γλυκάκι για το καλοκαίρι, για αυτές που θέλουν να κάνουν δίαιτα και δεν μπορούν χωρίς... γλυκό.

Συστατικά:
Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα digestive
2 κουταλιές βούτυρο ελαφρύ

Για το ζελέ:
500 γραμμάρια φρέσκες φράουλες
1 λίτρο νερό
12 φύλλα ζελατίνη ή 2 φακελάκια (2 κουταλιές)
6 κουταλιές (80 γραμμάρια) φρουκτόζη

Μείγμα τυριών:
250 γραμμάρια μασκαρπόνε
250 γραμμάρια μυζήθρα (ανθότυρο)
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά γάλα 0% λιπαρά
1 κουταλάκι γλυκού ζελατίνη (ή 3 φύλλα)
1 κουταλιά ροδόνερο ή ανθόνερο

Οδηγίες:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο. Τα στρώνουμε σε μία φόρμα με τσέρκι 28 - 30 εκατ. και τα πιέζουμε με το χέρι καλά μέσα στη φόρμα, και το ψήνουμε για 10' λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 - 170 βαθμούς. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης με νερό να τα σκεπάσει και τα αφήνουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη φρουκτόζη και 1/2 κούπα νερό από το 1 λίτρο. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να βράζουν.
Εν τω μεταξύ σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο νερό και βάζουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης (στραγγισμένα) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Το ρίχνουμε στις φράουλες και τις βγάζουμε από τη φωτιά. Τις αφήνουμε περίπου δέκα λεπτά να κρυώσουν.
Λιώνουμε στο μπλέντερ τις περισσότερες φράουλες (περίπου τα 2/3) μαζί με το σιρόπι.  Τίς βάζουμε σε ένα λεκανάκι και ρίχνουμε τις υπόλοιπες φράουλες και τις αφήνουμε να κρυώσουν (Δεν θα τις βάλουμε στο ψυγείο γιατί θα πήξουν).
Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και τη ζελατίνη και τα αφήνουμε περίπου πέντε λεπτά να μαλακώσουν. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Κτυπάμε στο μίξερ τη μυζήθρα με το μασκαρπόνε, το μέλι και το ροδόνερο μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα και ξανακτυπάμε να αφρατέψει το μείγμα.
Στρώνουμε το τυρί στη φόρμα με το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει (περίπου 2 ώρες). Αφού πήξει βάζουμε από πάνω το ζελέ, κουταλιά – κουταλιά για να μην ανοίξει το άλλο μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει, κατά προτίμηση όλο το βράδυ. Αφαιρούμε το τσέρκι κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF