Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Βασιλόπιτα

Υλικά
250 γρμ. βούτυρο γάλακτος
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες
5 αβγά
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1/2 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
1/2 κ. γλ. πέικιν πάουτερ
1 κ. γλ. μαχλέπι σκόνη
500 γρμ. αλεύρι πού φουσκώνει (κόκκινη φαρίνα - φαρινάπ)

(προερετικά)
1 φλιτζάνη καρύδια χοντροκομένα
1 φλιτζάνη σταφίδες ξανθιές

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα συνεχίζοντας
το χτύπημα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι με τα καρύδια και τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε σε βουτυρομένο και αλευρομένο ταψί η σε φόρμα 32 εκ. σε προθερμασμένο φούρνο στους 190
βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF