Υλικά
250 γρμ. βούτυρο γάλακτος
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες
5 αβγά
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1/2 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
1/2 κ. γλ. πέικιν πάουτερ
1 κ. γλ. μαχλέπι σκόνη
500 γρμ. αλεύρι πού φουσκώνει (κόκκινη φαρίνα - φαρινάπ)
(προερετικά)
1 φλιτζάνη καρύδια χοντροκομένα
1 φλιτζάνη σταφίδες ξανθιές
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα συνεχίζοντας
το χτύπημα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι με τα καρύδια και τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε σε βουτυρομένο και αλευρομένο ταψί η σε φόρμα 32 εκ. σε προθερμασμένο φούρνο στους 190
βαθμούς για 50-60 λεπτά.
250 γρμ. βούτυρο γάλακτος
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες
5 αβγά
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1/2 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
1/2 κ. γλ. πέικιν πάουτερ
1 κ. γλ. μαχλέπι σκόνη
500 γρμ. αλεύρι πού φουσκώνει (κόκκινη φαρίνα - φαρινάπ)
(προερετικά)
1 φλιτζάνη καρύδια χοντροκομένα
1 φλιτζάνη σταφίδες ξανθιές
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα συνεχίζοντας
το χτύπημα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι με τα καρύδια και τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε σε βουτυρομένο και αλευρομένο ταψί η σε φόρμα 32 εκ. σε προθερμασμένο φούρνο στους 190
βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.