Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ζύμη τάρτας

Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κρόκο αυγού (κρύο)
3-4 κ. σ. κρύο νερό
100 γρ. βούτυρο (κρύο)

Εκτέλεση:
Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο στο μπολ. Χτυπήστε μέχρι η ζύμη να μοιάζει με ψίχουλα. Ρίξτε έναν κρόκο αυγού, χτυπημένο ελαφρά με την ζάχαρη μέσα στο μείγμα που έχουμε.
Προσθέστε το νερό (όσο πάρει) στο μείγμα και ανακατέψτε. Να πλάθεται εύκολα και να μην κολλάει στα χέρια. Αναποδογυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ελαφρά. Όσο πιο λίγο ζυμώσετε τόσο πιο αφράτη θα γίνει η τάρτα. Τυλίξτε τη σε διάφανη μεμβράνη και αφήστε να κρυώσει και να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε. Ανοίξτε την ζύμη με ένα πλάστη σε μέγεθος μεγαλύτερο από το ταψάκι για τάρτα. Στρώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη στο ταψάκι και στα πλαϊνά, ότι περισέψη γύρω από το ταψάκι, το κόβουμε με το χέρι. Για να μη φουσκώσει το τρυπάμε αρκετά με το πιρούνι. Ψήνουμε στους 180 C σε  προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου.
Αν τη δείτε να φουσκώνει όση ώρα ψήνεται, αρπάξτε το πιρούνι και κάντε προσεκτικά μερικές τρυπούλες ακόμη.

Tips:
Αν θέλουμε την τάρτα μας αλμυρή, δεν βάζουμε ζάχαρη, και προσθέτουμε περισσότερο αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF