Υλικά:
Για το Σουφλέ:
6 Αυγά
6 Κρόκοι
15 γρ. Ζάχαρη
45 γρ. Αλεύρι
336 γρ. Βούτυρο
336 γρ. Guanaja
Για το Παγωτό Βανίλια:
Γάλα 750 γρ
Κρέμα 250 γρ
βανίλιες 4 τμχ
Ζάχαρη 150 γρ
Κρόκοι 8 τμχ
Για την σάλτσα καραμέλας butterscotch:
Ζάχαρη 200 γρ
Γλυκόζη 65 γρ
Βούτυρο 115 γρ
Κρέμα 240 γρ
Βανίλια 1/2
Αλάτι fleur de sel
Εκτέλεση:
Είδος: Σουφλέ
Παγωτό
Σάλτσα Butterschotch
Μπανάνα καραμελωμένη
Φουντούκι καβουρδισμένο
ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε με σύρμα αυγά, κρόκους και ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε μαζί βούτυρο και σοκολάτα και αφού κρυώσουν λίγο τα ρίχνουμε στα μείγματα των αυγών. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκια με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 190ο για λίγα λεπτά.
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
Τοποθετούμε κρέμα, γάλα, 100 γρμ. ζάχαρη, και την βανίλια σε μια κατσαρόλα, και μαγειρεύουμε μέχρι να φτάσει τους 58ο - 60ο C. περίπου. Με το σίρμα χτυπάμε τους κρόκους, και προσθέτουμε το μείγμα στα αυγά ανακατεύοντας με το σύρμα, και το περνάμε από σινουά. Κρυώνουμε καλά και το παγώνουμε στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σάλτσα καραμέλας butterscotch
Τοποθετούμε ζάχαρη, γλυκόζη και λίγο νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα με προσοχή γιατί θα αφρίσει αρκετά. Επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτουμε βούτυρο, βανίλια και αλάτι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και έπειτα κρυώνουμε. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.
Ολοκλήρωση:
Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές φέτες και απλώνουμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και καίμε με ένα καμινέτο. Σε ένα πιάτο της αρεσκείας μας τοποθετούμε το σουφλέ, τις μπανάνες, το παγωτό, τα φουντούκια και την σάλτσα.
Για το Σουφλέ:
6 Αυγά
6 Κρόκοι
15 γρ. Ζάχαρη
45 γρ. Αλεύρι
336 γρ. Βούτυρο
336 γρ. Guanaja
Για το Παγωτό Βανίλια:
Γάλα 750 γρ
Κρέμα 250 γρ
βανίλιες 4 τμχ
Ζάχαρη 150 γρ
Κρόκοι 8 τμχ
Για την σάλτσα καραμέλας butterscotch:
Ζάχαρη 200 γρ
Γλυκόζη 65 γρ
Βούτυρο 115 γρ
Κρέμα 240 γρ
Βανίλια 1/2
Αλάτι fleur de sel
Εκτέλεση:
Είδος: Σουφλέ
Παγωτό
Σάλτσα Butterschotch
Μπανάνα καραμελωμένη
Φουντούκι καβουρδισμένο
ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε με σύρμα αυγά, κρόκους και ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε μαζί βούτυρο και σοκολάτα και αφού κρυώσουν λίγο τα ρίχνουμε στα μείγματα των αυγών. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκια με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 190ο για λίγα λεπτά.
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
Τοποθετούμε κρέμα, γάλα, 100 γρμ. ζάχαρη, και την βανίλια σε μια κατσαρόλα, και μαγειρεύουμε μέχρι να φτάσει τους 58ο - 60ο C. περίπου. Με το σίρμα χτυπάμε τους κρόκους, και προσθέτουμε το μείγμα στα αυγά ανακατεύοντας με το σύρμα, και το περνάμε από σινουά. Κρυώνουμε καλά και το παγώνουμε στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σάλτσα καραμέλας butterscotch
Τοποθετούμε ζάχαρη, γλυκόζη και λίγο νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα με προσοχή γιατί θα αφρίσει αρκετά. Επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτουμε βούτυρο, βανίλια και αλάτι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και έπειτα κρυώνουμε. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.
Ολοκλήρωση:
Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές φέτες και απλώνουμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και καίμε με ένα καμινέτο. Σε ένα πιάτο της αρεσκείας μας τοποθετούμε το σουφλέ, τις μπανάνες, το παγωτό, τα φουντούκια και την σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.