Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Μπισκότα πορτοκαλιού με καραμελωμένο πορτοκάλι

Μια πρωτότυπη και μοναδική συνταγή για μπισκότα πορτοκαλιού. Γίνονται με ζαχαρωτές φέτες πορτοκαλιού, ή καραμελωμένες. Υπάρχουν στο εμπόριο, στα σούπερ μάρκετ, και στα είδη ζαχαρωτών και ξηρών καρπών. Είναι πολύ φανταστικά. Η συνταγή είναι από ξένο site, και την  έχω μεταφράσει και μετατρέψει τις δοσολογίες στα Ελληνικά, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά:
230 γρμ. βούτυρο μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρμ. ζάχαρη μαύρη
200 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
2 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
220 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. σόδα
400 γρμ. περίπου καραμελωμένες/ζαχαρωμένες φέτες πορτοκάλι
1 κουτ. σ. αλεύρι
200 γρμ. quaker, βρώμη
130 γρμ. καρύδια ψιλοκομμένα
80 γρμ. καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. βαθμούς
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη, και κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια, και κτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, και τη σόδα. Τα ρίχνουμε στο κάδο με το βούτυρο, και κτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν. Κόβουμε τις καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι, σε μικρότερες φετούλες, (ανάλογα τι πορτοκάλι θα βρείτε, επειδή ποικίλουν, σε ζαχαρωτές, σε καραμελωμένες, κ.λ.π. ότι και να είναι μας κάνει). και τις ανακατεύουμε με την μία κουταλιά της σούπας αλεύρι, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Τις ανακατεύουμε μαζί με τα καρύδια, την βρώμη, και την καρύδα, και προσθέτουμε το μίγμα στον κάδο. Η ζύμη θα είναι πλέον πολύ σφιχτή, και χρησιμοποιούμε τον γάντζο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα χέρια μας για να το ανακατέψουμε καλά.
Παίρνουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ζύμη, και την πλάθουμε σε μπαλάκι. Τις τοποθετούμε μια-μια σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, και ψήνουμε για 13 - 17 λεπτά περίπου, ανάλογα με το πόσο μεγάλα θα κάνουμε τα μπισκότα μας. Μπορεί να μας πάρει και 20 λεπτά. Όταν τα μπισκότα αρχίσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα από πάνω, και πιο σκούρο στις άκρες, είναι έτοιμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, και τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Γίνονται περίπου 50 με 70 μπισκότα. Ανάλογα με το μέγεθος που θα τους δώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF