Υπέροχα μπισκότα πορτοκαλιού. Γίνονται πολύ εύκολα. Η συνταγή περιέχει παραλλαγή και προσθήκη από άλλη συνταγή. Η φώτο είναι ενδεικτική
Υλικά:200 γρμ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
2 κουτ. σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα αρωματικό πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για διακόσμηση:
ζάχαρη κρυσταλλική
χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί, ή κίτρινο και κόκκινο
Εκτέλεση:
1. Προσθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
3. Προσθέτουμε το αυγό, το χυμό, το ξύσμα, το αλάτι, και τη βανίλια, και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι, και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν καλά.
5. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνες, και βάζουμε την ζύμη σε πρέσα μπισκότων. Πρεσάρουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες, με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
6. Ανακατεύουμε πολύ καλά λίγη ζάχαρη κρυσταλλική με μερικές σταγόνες πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής, ή σε συνδυασμό κίτρινο με κόκκινο, και πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας.
7. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά περίπου, ίσα να πάρουν ένα πολύ απαλό χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.