Υπέροχα μπισκότα λεμονιού. Γίνονται πολύ εύκολα.
Υλικά:200 γρμ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 μεγάλο αυγό
ξύσμα από ένα κίτρινο λεμόνι
χυμό από μισό λεμόνι
1 βανίλια
265 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
Για διακόσμηση:
ζάχαρη κρυσταλλική
χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
Εκτέλεση:
1. Προσθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
3. Προσθέτουμε το αυγό, το χυμό, το ξύσμα, το αλάτι, και τη βανίλια, και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι, και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν καλά.
5. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνες, και βάζουμε την ζύμη σε πρέσα μπισκότων. Πρεσάρουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες, με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
6. Ανακατεύουμε πολύ καλά λίγη ζάχαρη κρυσταλλική με μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, και πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας.
7. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά περίπου, ίσα να πάρουν ένα πολύ απαλό χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.