Τραγανά μπισκότα πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά:500 γρμ. ζάχαρη καστανή
120 γρμ. βούτυρο μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρμ. σπορέλαιο
800 γρμ. αλεύρι
4 ασπράδια αυγού
2 κουτ. γλ. σόδα
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
ξύσμα από 4 μεγάλα αρωματικά πορτοκάλια
1 βανίλια
100 γρμ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς C.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα, και το αλάτι.
3. Χτυπάμε με το μίξερ στη μέτρια/χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το λάδι, και τη βανίλια, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
4. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι, και κατόπιν το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν, και αφαιρούμε το μίξερ.
5. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
6. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια 4-5 εκ. πλάτος, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους, και τα πατάμε με μια σπάτουλα, ή με ένα ποτήρι με λείο πάτο, να κάτσουν σε 2 εκ ύψος.
7. Ψήνουμε για 10 με 13 λεπτά περίπου, να πάρουν ένα πολύ απαλό χρώμα.
8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1-2 λεπτά, και τα τοποθετούμε σε σχάρα, να κρυώσουν εντελώς.
Διατηρούνται τραγανά κλεισμένα καλά σε μεταλλικό κουτί, για μερικές ημέρες.
Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά.
Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά
Μερίδες: 50 μπισκότα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.