Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Μπισκότα αμυγδάλου

Εύκολα μπισκοτάκια αμυγδάλου, νόστιμα τραγανά.
Υλικά:
120 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
30 γρμ. αμύγδαλα τριμμένα σκόνη
210 γρμ. αλεύρι
1 μεγάλη πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλ.  σιρόπι βανίλιας, ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα
2 γρμ. μπέικιν πάουντερ, 1 κοφτό κουτ. γλ.

Εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, την αμυγδαλόσκονη, το αλάτι, και το σιρόπι βανίλιας.
2. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, και τέλος το αλεύρι.
Ανεβάζουμε σιγά-σιγά την ταχύτητα, έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. Δεν την κουράζουμε πολύ την ζύμη.
3. Την κάνουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη, και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
4. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο 1 - 1 1/2 εκ. πάχος, και κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκότα, (περίπου 3 - 3,5 εκ. διάμετρος, ανάλογα σε τι μέγεθος μας αρέσουν), και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, έως ότου πάρουν ένα απαλό χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF