Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Brownies με μαύρη μπύρα και μαρμελάδα φράουλα

Μια συνταγή με τον Άκη Πετρετζίκη από την εκπομπή, καν' το όπως ο Άκης.
Υλικά για ταψάκι 20x30 εκ.:

Για το brownies:
180 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
40 γρ. σκόνη κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
200 ml μαύρη μπύρα
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Για τη μους:
200 γρ. γιαούρτι
1 κουταλιά κακάο
1 ½ κουταλιά ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν καλά, και προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτα-βούτυρο, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την μπύρα με τη μαρμελάδα, και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, και το μπέικιν πάουντερ, και τα προσθέτουμε στον κάδο. Χτυπάμε καλά να ομογενοποιθούν.
Το βάζουμε σε ταψί καλυμμένο παντού με αντικολλητικό χαρτί, και βουτυροκακαόνουμε καλά το χαρτί. (Δηλαδή, αλείφουμε καλά με βούτυρο το χαρτί, ρίχνουμε λίγο κακάο, και το κουνάμε να πάει το κακάο παντού, και να κολλήσει στο βούτυρο
). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Για το σερβίρισμα:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μους, και σερβίρουμε συνοδεύοντας το brownie με μια καλή κουταλιά μους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF