Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Παντεσπάνι για ρολό

Εύκολο αφράτο και ελαστικό παντεσπάνι, για κορμούς και ρολά.
Υλικά για ένα παντεσπάνι 28x20 εκ.:
2 ασπράδια
30 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρμ. κρόκοι αυγών, 2 κρόκοι
20 γρμ. αλεύρι μαλακό
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
1/2 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
30 γρμ. καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τα ασπράδια να ασπρίσουν καλά, και προσθέτουμε σε δύο-τρεις δόσεις την ζάχαρη άχνη, χτυπώντας πάντα. Χτυπάμε καλά έως ότου να έχουμε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
2. Ρίχνουμε τον έναν κρόκο, χτυπάμε καλά με το σύρμα πλέον, να απορροφηθεί, και κατόπιν ρίχνουμε και τον δεύτερο. Δουλεύουμε καλά με το σύρμα, ώστε να ομογενοποιηθούν αρκετά καλά.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, και το αλάτι, δουλεύοντας καλά με το σίρμα. Τέλος, προσθέτουμε το εσάνς, και το καλαμποκέλαιο, και διπλώνουμε αρκετά καλά με μια σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί.
4. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί 28x20 εκ. στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, το απλώνουμε ομοιόμορφα, και χτυπάμε καλά το ταψή στον πάγκο μας να κάτσει επίπεδα το μίγμα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C. βαθμούς, για 9-10 λεπτά, να πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα.
6. Το αφαιρούμε από το φούρνο, και πιάνοντας το ταψή με τα δύο χέρια μας, (με γάντια, ή πανί), το σηκώνουμε 8-10 εκ. επίπεδα, και το αφήνουμε να πέσει στο πάγκο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με γρήγορες κινήσεις, για 3-4 φορές, ώστε να σταματήσουμε το παντεσπάνι να φουσκώνει.
7. Το αφαιρούμε από το ταψί, και το τοποθετούμε μαζί με το χαρτί επάνω σε σχάρα, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Το γυρνάμε ανάποδα, αφαιρούμε το χαρτί, και είναι έτοιμο για οποιαδήποτε χρήση θέλουμε.

Δείτε στο video την διαδικασία εκτέλεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF