Ζύμη για να φτιάξουμε μπισκότα με σχέδιο σε καλούπι, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για διάφορα σερβιρίσματα γλυκών, παγωτού, κ.λ.π.. αλλά και για πολλές ακόμα χρήσεις. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη αποκλειστικά για το sintagesPanos.
Υλικά:
4 ασπράδια αυγών
160 γρμ. ζάχαρη άχνη
100 γρμ. αλεύρι
40 γρμ. αλεσμένα αμύγδαλα, αμυγδαλόσκονη
2 κουτ. σ. γάλα κρύο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ, και ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, και το γάλα.
Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μίγμα σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, σε 12-15 εκ. περίπου διάμετρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C. για λίγα λεπτά να πάρει χρώμα.
Με μια σπάτουλα μεταλλική, τοποθετούμε το μπισκότο σε ένα μπολ, και από πάνω βάζουμε άλλο ένα μπολ, δηλαδή το ένα μέσα στο άλλο, ώστε να εφαρμόσουμε το μπισκότο στο μπολ.
Η διαδικασία αυτή γίνεται άμεσα, όσο είναι ζεστό, και μαλακό ακόμα το μπισκότο. Αφήνουμε να κρυώσει, και να σκληρύνει, ώστε να κρατήσει τη φόρμα.
Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα σχήματα, σε διαφορετικά καλούπια.
Πηγή: meilleurduchef.com
Υλικά:
4 ασπράδια αυγών
160 γρμ. ζάχαρη άχνη
100 γρμ. αλεύρι
40 γρμ. αλεσμένα αμύγδαλα, αμυγδαλόσκονη
2 κουτ. σ. γάλα κρύο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ, και ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, και το γάλα.
Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μίγμα σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, σε 12-15 εκ. περίπου διάμετρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C. για λίγα λεπτά να πάρει χρώμα.
Με μια σπάτουλα μεταλλική, τοποθετούμε το μπισκότο σε ένα μπολ, και από πάνω βάζουμε άλλο ένα μπολ, δηλαδή το ένα μέσα στο άλλο, ώστε να εφαρμόσουμε το μπισκότο στο μπολ.
Η διαδικασία αυτή γίνεται άμεσα, όσο είναι ζεστό, και μαλακό ακόμα το μπισκότο. Αφήνουμε να κρυώσει, και να σκληρύνει, ώστε να κρατήσει τη φόρμα.
Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα σχήματα, σε διαφορετικά καλούπια.
Πηγή: meilleurduchef.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.