Από την εκπομπή, Κάντο όπως ο Άκης
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις5 αυγά (50 γρ. το καθένα)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Για σερβίρισμα:
Μέλι
Κανέλα
Καρύδια
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη λακούβα από το αλεύρι. Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Σιγά σιγά από το κέντρο προς τα έξω ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Το ζυμάρι μας θα φαίνεται πολύ στεγνό, αλλά δεν πρέπει να σας ανησυχήσει. Φτιάχνουμε 5 μπαλάκια, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να δέσουν από 1-12 ώρες. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, αλευρώνοντας συνεχώς να μην κολλήσει. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και τηγανίζουμε τις δίπλες σε σπορέλαιο, μέχρι να χρυσαφίσουν. Πασπαλίζουμε με μέλι, καρύδια και κανέλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Πηγή: megatv.com/kantooposoakis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.