Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτοχρονιάτικος κορμός

Πρωτοχρονιάτικος κορμός. Γλυκές αλχημείες Στέλιος Παρλιάρος
Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
2 αυγά
2 κρόκοι αυγών
110 γρμ. αμύγδαλο σκόνη
2 ασπράδια αυγών
50 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:
200 γρμ. δυνατός εσπρέσο
150 γρμ. ζάχαρη

Για την Ιταλική μαρέγκα:
40 γρμ. νερό
100 γρμ. ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών
35 γρμ. ζάχαρη

Για τη βουτυρόκρεμα:
100 γρμ. νερό
80 γρμ. ζάχαρη
5 κρόκοι αυγών
360 γρμ. βούτυρο εκτός ψυγείου LURPAK
3 δόσεις δυνατού καφέ εσπρέσο
150 γρμ. φουντούκια χοντροκομμένα
πουράκια Caprice
Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ δύο ολόκληρα αυγά και τους δύο κρόκους. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 8 λεπτά περίπου. Φτιάχνουμε μαρέγκα χτυπώντας στο μίξερ τα δύο ασπράδια με τα 50 γρμ. ζάχαρη. Την ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 έως 12 λεπτά.

Σιρόπι:
Ετοιμάζουμε 200 γρμ. καφέ εσπρέσο. Τον βράζουμε με 150 γρμ. ζάχαρη για ένα λεπτό. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Βουτυρόκρεμμα:
Φτιάχνουμε τρεις δόσεις δυνατού καφέ εσπρέσο.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη στους 118ο C. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τους πέντε κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Αδειάζουμε μέσα στον κάδο το σιρόπι συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα έως ότου κρυώσει το μείγμα. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ιταλική μαρέγκα:
Βράζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια από δύο αυγά με 35 γρμ. ζάχαρη.
Αδειάζουμε μέσα στη μαρέγκα το σιρόπι συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει. Ενσωματώνουμε την ιταλική μαρέγκα στην κρέμα βουτύρου και προσθέτουμε τον καφέ.

Ολοκλήρωση:
Ξεκολλάμε με προσοχή το παντεσπάνι και το μεταφέρουμε σε καθαρή λαδόκολλα. Το βρέχουμε με το σιρόπι.
Απλώνουμε τα ¾ της κρέμας και πασπαλίζουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια. Τοποθετούμε τα μπισκότα πουράκια οριζόντια κατά μήκος. Τυλίγουμε σε ρολό, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 έως 2 ώρες.
Ξετυλίγουμε και γαρνίρουμε εξωτερικά με την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος, στολίζουμε με πουράκια, και ότι άλλο θέλουμε
Δείτε και το video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF