Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Μηλοτηγανίτες

Υπέροχη λιχουδιά, για πρωινό. κολατσιό, και όχι μόνο.
Υλικά:
230 γρμ. αλεύρι
3 σκληρά κόκκινα μήλα
200 γρμ. γάλα
2 αυγά
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. σ. ζάχαρη
ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 κου. σ. μπράντι, ή ρούμι, ή κάποιο απαλό λικέρ, π.χ. μπέιλις, αμαρέτο, κουαντρό, τεντούρα, κ.λ.π
1 πρέζα αλάτι

Για σερβίρισμα:
ζάχαρη άχνη, ή μέλι
κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί, και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τις βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή μέλι, και πασπαλίζουμε λίγη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF