Υπέροχη λιχουδιά, για πρωινό. κολατσιό, και όχι μόνο.
230 γρμ. αλεύρι
3 σκληρά κόκκινα μήλα
200 γρμ. γάλα
2 αυγά
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. σ. ζάχαρη
ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 κου. σ. μπράντι, ή ρούμι, ή κάποιο απαλό λικέρ, π.χ. μπέιλις, αμαρέτο, κουαντρό, τεντούρα, κ.λ.π
1 πρέζα αλάτι
Για σερβίρισμα:
ζάχαρη άχνη, ή μέλι
κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί, και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τις βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή μέλι, και πασπαλίζουμε λίγη κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.