Μια συνταγή από τον Γάλλο σεφ, Philippe Bertrand. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά:100 γρ. ζάχαρη καστανή
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ αλεύρι
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα, ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα 52% κακάο
Εκτέλεση:
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το βούτυρο με τις δυο ζάχαρες να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά ψήγματα, και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε με την σπάτουλα μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο χαρτί ψησίματος, ή σε μεμβράνη, σφιχτά σε ρολό, σε διάμετρο μπισκότου.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει. Ξετυλίγουμε το μπισκότο, και το κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200° C. μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρώμα. Αν σας αρέσουν να είναι μαλακά στο κέντρο, τα βγάζουμε από το φούρνο όσο ακόμα φαίνονται μαλακά στο κέντρο της επιφάνειας τους.
Κανονίζουμε το ψήσιμο, ανάλογα το πως τα θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε σχάρα, και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.