Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, έχοντας προσθέσει κάποιες αλλαγές σε υλικά που δεν βρίσκουμε εύκολα εδώ στα σούπερ μάρκετ. Αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για 30 μπισκότα:
Ζύμη:
3 αρκετά ώριμες μπανάνες
2 κούπες βρώμη
1/4 κούπας φυστικοβούτυρο
1/4 κούπας κακάο
1/3 κούπας σάλτσα μήλου*
1 κουτ. γλ. εσάνς βανίλια
*Σάλτσα μήλου:
1 μεγάλο μήλο σκληρό, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
60 γρμ. νερό
1/2 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
1/2 στικ βανίλιας
1 πρέζα κανέλα σκόνη, προαιρετικά
Εκτέλεση:
Σάλτσα μήλου:
Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Σιγοβράζουμε για περίπου 5-8 λεπτά, μέχρι τα μήλα να είναι τρυφερά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, και τα πολτοποιούμε στο μούλτι, ή τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. (Για τα μπισκοτάκια είναι καλύτερα με το πιρούνι).
Αν θέλετε φτιάχνετε μεγαλύτερη ποσότητα, και την φυλάτε σε αποστειρωμένο βάζο. Κάνει για πολλές χρήσεις, φτιάχνετε ένα υπέροχο κέικ μήλου, κ.λ.π.
Μπισκοτάκια:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες. Κατόπιν ρίχνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού, ρίχνουμε ζύμη πάνω σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους 5 εκ. περίπου.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Υλικά για 30 μπισκότα:
Ζύμη:
3 αρκετά ώριμες μπανάνες
2 κούπες βρώμη
1/4 κούπας φυστικοβούτυρο
1/4 κούπας κακάο
1/3 κούπας σάλτσα μήλου*
1 κουτ. γλ. εσάνς βανίλια
*Σάλτσα μήλου:
1 μεγάλο μήλο σκληρό, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
60 γρμ. νερό
1/2 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
1/2 στικ βανίλιας
1 πρέζα κανέλα σκόνη, προαιρετικά
Εκτέλεση:
Σάλτσα μήλου:
Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Σιγοβράζουμε για περίπου 5-8 λεπτά, μέχρι τα μήλα να είναι τρυφερά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, και τα πολτοποιούμε στο μούλτι, ή τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. (Για τα μπισκοτάκια είναι καλύτερα με το πιρούνι).
Αν θέλετε φτιάχνετε μεγαλύτερη ποσότητα, και την φυλάτε σε αποστειρωμένο βάζο. Κάνει για πολλές χρήσεις, φτιάχνετε ένα υπέροχο κέικ μήλου, κ.λ.π.
Μπισκοτάκια:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες. Κατόπιν ρίχνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού, ρίχνουμε ζύμη πάνω σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους 5 εκ. περίπου.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.