Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Εργολάβοι

Υπέροχοι εργολάβοι από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά:
320 γρ. αμύγδαλα λευκά + μερικά επιπλέον για την επιφάνεια
600 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από 2 μεσαίου μεγέθους αυγά)
140 γρ. ασπράδι αυγού (από 3 μεσαίου μεγέθους αυγά)
μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση (προαιρετική

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι τα 320 γρ.αμύγδαλα, την άχνη και 75 γρ. από το ασπράδι αβγού της συνταγής μας.

2. Τα αλέθουμε αρκετή ώρα. Αρχικά θα γίνουν σκόνη τα αμύγδαλα και έπειτα θα ενωθούν με το ασπράδι και την άχνη και θα γίνει μια σφιχτή μάζα, την οποία μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
3. Ξεκινάμε να τη χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα και παράλληλα ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο ασπράδι (140 γρ.) της συνταγής. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή, αφράτη κρέμα.
4. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλό στόμιο διαμέτρου 6-8 εκ. Με το κορνέ σχηματίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης μικρούς δίσκους, οι οποίοι θα απλώσουν κι άλλο στο ψήσιμο και θα φουσκώσουν.
5. Βάζουμε πάνω σε κάθε δίσκο ένα ολόκληρο λευκό αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C για 20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
6. Αν θέλουμε, μπορούμε να σχηματίσουμε μακρόστενους εργολάβους και να τους πασπαλίσουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Αν θέλουμε μπορούμε να κολλήσουμε τους εργολάβους ανά δύο, βάζοντας ανάμεσά τους λίγη μαρμελάδα.

Βάρος: περίπου 1 κιλό,
Προετοιμασία: 30΄
Ψήσιμο: 20΄

Πηγή: steliosparliaros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF