Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα σοκολάτα με ελαιόλαδο

Τούρτα σοκολάτα με ελαιόλαδο,. Μία συνταγή από τον αγαπητό μου Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά

Για την βάση:
80 γρ. ζάχαρη άχνη
110 γρ. φιστίκι Αιγίνης σε σκόνη
25 γρ. αλεύρι
2 αυγά
15 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. ζάχαρη
2 ασπράδια αυγού

Για την κρέμα σοκολάτα:
300 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. κουβερτούρα
500 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού

Εκτέλεση:

Βάση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα την άχνη, το φιστίκι, το αλεύρι, τα αυγά ένα-ένα και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα τα 10 γρ. ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε μία silpat φτιάχνοντας τρεις δίσκους διαμέτρου 20 εκ. και πάχους 3 χιλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Κρέμα σοκολάτας:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Η θερμοκρασία του μείγματος πρέπει να είναι στους 40–45οC, δηλαδή να το νιώθουμε στο δάχτυλό μας ζεστό. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.

Συναρμολόγιση:
Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. βάζουμε τον ένα δίσκο από τη βάση κι εναλλάξ τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου σταθεροποιηθεί και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF