Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Snack με καρύδια

Snack με καρύδια. Μία συνταγή του Άκη Πρετετζίκη, από την εκπομπή, πρωινό μου.
Υλικά:
250 γρ. καρύδια (κομμένα στη μέση κατά προτίμηση)
80 γρ. νιφάδες βρώμης

25 γρ. καρύδα τριμμένη
30 γρ. ηλιόσποροι καθαρισμένοι
60 γρ. καστανή ζάχαρη ή και λευκή (με τη λευκή βγαίνει πιο γλυκό)
λίγη κανέλα
2-3 πρέζες αλάτι
1 ασπράδι
2 κ. γλ. νερό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια, το ασπράδι και το νερό. Δεν τα χτυπάμε πολύ, δεν θέλουμε να γίνει αλεύρι το μείγμα μας. Απλά να χοντροκοπούν τα υλικά μας. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι με το νερό, με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε μέσα τα καρύδια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Τα ανακατεύουμε τόσο καλά ώστε το υγρό να καλύψει όλον τον ξηρό καρπό και να φτάσει ακόμα και στο βάθος από τις "δίπλες" του καρυδιού. Αυτό είναι σημαντικό για να πιάσει η επικαλύψή μας.
Στη συνέχεια μέσα στο μπολ ρίχνουμε και το μείγμα από το μπλέντερ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ή αναδεύοντας το μπολ αλλά δεν παρανακατεύουμε γιατί τότε η επικάλυψη έχει την τάση να πέφτει, πάνω από τον ξηρό καρπό. Το πιο πιθανόν είναι να σας περισσέψει μείγμα βρώμης μέσα στο μπολ αλλά δεν μας πειράζει αυτό.
Βάζουμε τα περιεχόμενα του μπολ σε ένα ταψί που το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Στα 10 λεπτά βγάζουμε το ταψί εκτός φούρνου, ανακατεύουμε τα καρύδια έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα κομμάτια της βρώμης που δεν έχουν κολλήσει τα κρατάμε ξεχωριστά σε ένα μπολ και τα βάζουμε αντί για δημητριακά στο γάλα ή στο γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF