Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Κιουνεφέ

Κιουνεφέ με ανθότυρο και ξερά φρούτα
Υλικά: (για 12-14 φωλιές)
1 πακέτο Καταΐφι
150 γρ. ανθότυρο
150 γρ. τυρί κρέμα
3 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
3-4 κουτ. της σούπας ανθόνερο ή ροδόνερο
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
10 ξερά βερίκοκα ή δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι ψημένη και τριμμένη ψίχα από φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβετε τα βερίκοκα ή τα δαμάσκηνα, τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό και το ανθόνερο ή το ροδόνερο. Βράζετε το σιρόπι για 7-8 λεπτά και κατεβάζετε από την φωτιά. Βγάζετε τα φρούτα, τα κρατάτε για να γαρνίρετε το γλυκό και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Φτιάχνετε τις φωλιές σύμφωνα με τις οδηγίες και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚ C για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα.
Μόλις ψηθούν οι φωλιές, τις περιχύνετε με το σιρόπι και τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.
Χτυπάτε στο μίξερ το ανθότυρο με το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα απαλό και αφράτο μείγμα. Με την κρέμα γεμίζετε τις φωλιές και τις διακοσμείτε με τα φρούτα.

Για να φτιάξετε Φωλιές:
Ανοίγετε καλά το καταΐφι με τα δάκτυλα σας ώστε να ξεχωρίσουν καλά οι ίνες μεταξύ τους και να γίνει αφράτο και το χωρίζετε σε 12-14 μέρη.
Σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί που το στρώσατε με αλουμινόχαρτο τοποθετείτε ένα μέρος του καταϊφιού που το έχετε τυλίξει σαν φωλιά.
Βρέχετε ελαφρά τα δαχτυλά σας με νερό και κολλάτε τις άκρες κάθε φωλιάς για να μη ξεκολλήσει το καταΐφι. Ραντίζετε τις φωλιές με βούτυρο που στην συνέχεια το απλώνετε καλά με ένα πινέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF