Καφές Μεξικάνικος, αρωματισμένος με κανέλα, βανίλια, και σοκολάτα, μια σκέτη απόλαυση! Σερβίρουμε με σαντιγί, και πασπαλίζουμε κανέλα.
Υλικά για 4 κούπες καφέ:1/2 φλιτζάνι σκόνη καφέ φίλτρου, (με, ή χωρίς καφεΐνη)
1 1/4 κουτ. γλ. κανέλα
4 φλιτζάνια νερό
3/4 φλιτζανιού γάλα
2/3 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
2 κουτ. σ. καστανή ζάχαρη
3/4 κουτ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Σαντιγί (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε τον καφέ στο καλάθι φίλτρου στη καφετιέρα. Προσθέστε το νερό, και ετοιμάζουμε τον καφέ σύμφωνα με τις οδηγίες.
2. Σε μία μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, σιγοβράζουμε το γάλα, το σιρόπι σοκολάτας, και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3. Ανακατεύουμε το μίγμα γάλακτος με τη βανίλια, σε ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ.
4. Ρίχνουμε τον καφέ φίλτρου σε κύπελλα, και διαμοιράζουμε το μίγμα γάλακτος-καφέ.
5. Γαρνίρουμε με σαντιγί και κανέλα. (προαιρετικά)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.