Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δανέζικη γλυκιά σφολιάτα

Βασική συνταγή για ζύμη, Δανέζικης γλυκιάς σφολιάτας. Για πολλές χρήσεις.
Υλικά:
250 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. γάλα

20 γρμ. φρέσκιας μαγιάς ή την ανάλογη σε ξηρή
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κρόκο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
150 γρμ. βούτυρο

Επιπλέον:
1 κρόκο για το άλειμμα
λίγη μαρμελάδα επίσης για το άλειμμα

Εκτέλεση:
Διαλύετε την μαγιά στο γάλα. Την βάζετε μαζί με όλα τα υλικά (εκτός από το βούτυρο) στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ζύμη απαλή και ελαστική. Τυλίγετε την ζύμη αμέσως σε μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους περίπου 1/2 εκατοστού. Ανάμεσα σε δύο κομμάτια από μεμβράνη ανοίγετε το βούτυρο επίσης σε φύλλο, με πλάτος ακριβώς όπως αυτό της ζύμης αλλά με τα 2/3 του μήκους της. Τοποθετείτε το βούτυρο επάνω στην ζύμη έτσι ώστε να καλύπτετε τα 2/3 της και αφήνοντας το 1/3 της ζύμης ελεύθερο. Διπλώνετε το 1/3 της ακάλυπτης ζύμης πάνω από το βούτυρο. Διπλώνετε πάνω από αυτή το 1/3 της ζύμης που είναι στην άλλη άκρη.
Βήμα 1. Πατάτε ελαφρά και ανοίγετε ξανά με τον πλάστη σε ορθογώνιο φύλλο.

Βήμα 2. Διπλώνετε την ζύμη έτσι ώστε τα άκρα της να βρεθούν στην μέση και ξαναδιπλώνετε άλλη μια φορά έτσι ώστε να έχετε 4 στρώσεις. Τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να παγώσει το βούτυρο.

Επαναλάβετε τα 2 τελευταία βήματα για ακόμα δύο φορές με 30 λεπτά διάλειμμα στο ψυγείο στο ενδιάμεσο.

Δείτε το video, για να καταλάβετε πως γίνετε η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF