Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μερέντα σπιτική

Υλικά:
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
125 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη

150 γρμ. βούτυρο μαλακό
4 κουτ. σ. κακάο άγλυκο
1 κούπα φουντούκια, τριμμένα καλά σε σκόνη
1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη, και ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Προσθέτουμε το γάλα και το κακάο, ανακατεύουμε καλά, και τέλος προσθέτουμε το φουντούκι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την αδειάσουμε σε βάζο.

Σημείωση:
Ζάχαρη βάζουμε εφόσον την θέλουμε πολύ γλυκιά. Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε την ανάλογη ποσότητα, επειδή το ζαχαρούχο είναι αρκετά γλυκό.
Καλύτερα είναι να την κοσκινίσουμε ρίχνοντας την.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF