Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κρεμ ανγκλέζ - βασική κρέμα

Τρώγεται σκέτη, αλλά χρησιμοποιείται και για πολλές χρήσεις στη ζαχαροπλαστική.
Υλικά για 510 γρμ. κρέμα
240 γρμ. γάλα
110 γρμ. κρέμα γάλακτος

1 βανίλια φασόλι, ή 1 στικ βανίλια
1 πρέζα αλάτι
4 κρόκους αυγών
80 γρμ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σχίζουμε με ένα μαχαιράκι το φασόλι βανίλια στη μέση, και παίρνουμε τα σποράκια.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια, (σποράκια και φασόλι) και το αλάτι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε το σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.
Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με κουτάλι, μέχρι το μείγμα να πήξει και να φτάσει στους 75-80 C.
Αν δεν την σερβίρουμε αμέσως, την αδειάζουμε σε μπολ, και την κρυώνουμε γρήγορα σε λεκάνη με παγάκια και νερό. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF