Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πουτίγκα καραμέλας

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη, από την εκπομπή του MEGA, Πρωινό μου.
Υλικά για ένα πυρέξ 35x25
450 γρ. σε κύβους 1εκ.
60 γρ. βούτυρο λιωμένο

350 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε κάνει καραμέλα
4 αυγά
2 κρόκοι αυγών
3 κ. σ κονιάκ
3 βανίλιες
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Με ένα πινέλο βουτυρώνω το πυρέξ και το αφήνω στην άκρη. Κόβουμε σε κύβους το τσουρέκι και το βάζουμε σε ένα μαγάλο μπολ. Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω τους και ανακατεύουμε με μια κουτάλα τα κομματάκια από το τσουρέκι ώστε κατά το δυνατόν να βουτυρωθούν όλα τα κομμάτια. Το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακτατεύοντας που και που...
Το καραμελωμένο γάλα το κάνουμε ως γνωστόν βράζοντας το για 3 ώρες ή στη χύτρα ταχύτητας για 30 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το καραμελωμένο γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση οπότε το αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με τους επιπλέον κρόκους. Εκεί μέσα ρίχνουμε λίγο από το μείγμα της κρέμας, χτυπάμε καλά και ρίχνουμε και άλλο λίγο. Δεν θέλουμε να κάνουμε τα αυγά μας ομελέτα ρίχνοντας με μιας την καυτή κρέμα στα αυγά αλλά λίγο λίγο μέχρι να πάρει θερμοκρασία. Αρωματίζουμε την κρέμα με το κονιάκ και τις βανίλιες και ρίχνουμε εκεί τα κομματάκια από το τσουρέκι. Τα αφήνουμε να ρουφήξουν από το μείγμα για μισή ώρα. Μετά από μισή ώρα λοιπόν ανακατεύουμε και τη σοκολάτα και ρίχνουμε όλο το μείγμα στο πυρέξ.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά πριν την κόψουμε. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη, παγωτό ή σάλτσα καραμέλας που φτιάχνουμε με ίση ποσότητα από καραμελωμένο γάλα και κρέμα αφού τα ζεστάνουμε καλά. Αντί για τσουρέκι μπορούμε να βάλουμε κρουασάν ή ψωμί τύπου μπριός.

Δείτε το video.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF