Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Sable breton με mango cremeux

Υπέροχο απολαυστικό γλύκισμα. Η συνταγή είναι αποκλειστικά για το sintagespanos.
Υλικά:

Για τα κεκάκια breton:
120 γρμ. Βούτυρο, πολύ μαλακό
90 γρμ. ζάχαρη

½ κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κρόκους αυγού
150 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ (10 γρμ.)

Για την mango cremeux:
270 γρμ.πουρέ mango
100 γρμ. αυγά
90 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 φύλλα ζελατίνη 3,5 γρμ.
30 γρμ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:

Breton: 
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, και τη βανίλια, να αφρατέψη, και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους, και χτυπάμε καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνουμε, και μισογεμίζουμε με το μείγμα μικρές ορθογώνιες, ή τετράγωνες φόρμες για κεκάκια, ή μάφινς. (Υπάρχουν και ιδικά φορμάκια για breton).
Ψήνουμε στους 180° C. μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε από το φούρνο, και αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεφορμάρουμε, και τα τοποθετούμε σε σχάρα, να κρυώσουν εντελώς.
Mango cremeux:
Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό.
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε τον πουρέ μάνγκο στους 90° C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να γίνουν κρεμώδες, και χωρίς χορδές. Τα προσθέτουμε στο μείγμα πουρέ, και το τοποθετούμε ξανά σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια λαστιχένια σπάτουλα, μαρίζ, έως στους 85° C. να δέσει η κρέμα, και να αποστειρωθούν τα αυγά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε την ζελατίνη, αφού την στραγγίσουμε καλά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Κρυώνουμε την κρέμα ανακατεύοντας μέσα σε λεκάνη με παγωμένο νερό, να φτάσει στους 50° C. Ρίχνουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Αφού κρυώσει την αδειάζουμε στο μπλέντερ και την χτυπάμε να γίνει ένα απαλό και κρεμώδες μείγμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Βάζουμε από μία καλή κουταλιά κρέμα πάνω σε κάθε breton, και διακοσμούμε με κυβάκια μάνγκο, και φράουλας, ή πεπόνι, ή ότι άλλο φρούτο θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF