Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Μπάρες ενέργειας

Γευστικότατες μπάρες ενέργειας. Απολαύστε τις με το πρωινό σας, ή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, και μετά την γυμναστική σας.
Υλικά: 
1 ½ κούπα νιφάδες ρυζιού
1 κούπα κάσιους χοντροκομμένα

½ κούπα νιφάδες βρώμης
¼ κούπας ηλιόσπορους
¼ κούπας σπόρους κολοκύθας
½ κούπα ξερά βερίκοκα, ψιλοκομμένα
¼ κούπας σταφίδες ξανθές
¼ κούπας μύρτιλλα ξερά
¼ κούπας βούτυρο φυτίνη
¼ κούπας μαρμελάδα βερίκοκο
¼ κούπας μέλι
¼ κούπας σιρόπι golden syrup
2 κουτ. σ. σουσάμι
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση: 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί 22x22 εκ. με σπορέλαιο, και στρώνουμε χαρτί ψησίματος. Το αλείφουμε ελαφρώς με λίγο σπορέλαιο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο φυτίνη, το μέλι, το golden syrup, την μαρμελάδα, και το αλάτι.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Αδειάζουμε το μίγμα μέσα στο μπολ με τα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε γρήγορα και καλά να πάει παντού, και να μην μείνουν στεγνά μέρη.
Το αδειάζουμε στο ταψί, και το πατάμε καλά να κάτσει. Επειδή το μείγμα είναι κολλώδης, και είναι δύσκολο να το χειριστούμε, μπορούμε να βρέξουμε ελαφρά τα χέρια μας, ή μια γερή σπάτουλα, και να το πατήσουμε.
Ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, και βγάζουμε το μείγμα μαζί με το χαρτί από το ταψί. Το τοποθετούμε σε μία σχάρα ανάποδα, αφαιρούμε και το χαρτί, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Πριν το κόψουμε, τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 1/2 - 1 ώρα.
Κόβουμε σε μακρόστενους ράβδους με ένα βαρύ κοφτερό μαχαίρι, σκουπίζοντάς το τακτικά με βρεγμένο, ή λαδωμένο πανί.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη, ή αντικολλητικό χαρτί, και τις φυλάμε σε ξηρό και δροσερό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF