Μία συνταγή του Άκη Πρετρτζίκη, από την εκπομπή του MEGA, πρωινό μου.
Υλικά για 6 γλυκάκια μπανόφι:1 αυγό
2 κρόκοι
1 ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε κάνει καραμέλα
30 γρ. αλεύρι
2 κ .σ. σταγόνες σοκολάτας
1/2 μπανάνα κομμένη σε κομματάκια
Υλικά για το παγωτό στιγμής:
4 μπανάνες
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 μεταλλικά φορμάκια για μάφιν. Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό με τους κρόκους καλά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε και το καραμελωμένο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν τα 2 υλικά καλά. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε και το αλεύρι για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα κομματάκια της μπανάνας και τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το μείγμα στα ατομικά φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 9 λεπτά.
Σερβίρουμε καυτά στο πιάτο και συνοδεύουμε αν θέλουμε με κάποιο παγωτό ή σιρόπι σοκολάτας.
Αν δεν έχετετε καραμελωμένο γάλα μπορείτε να φτιάξετε βράζοντας ζαχαρούχο γάλα κλειστό μέσα στο δοχείο του για 4 ώρες σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει. Προσέχετε να προσθέτετε νερό όταν χρειάζεται για να είναι ΠΑΝΤΟΤΕ κάτω από το νερό το ντενεκεδάκι.
Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες. Τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες. Τις χτυπάμε στο μπλέντερ. Το παγωτό μας είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα γεμάτη γεύση και γλύκα. Και αν θέλετε βάζοντας ένα υλικό ακόμα φτιάχνετε παγωτό με άλλες γεύσεις. Μια γεμάτη κουταλιά ανά μπανάνα και ανά άτομο από πραλίνα ή φυστικοβούτυρο ή καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα στο μπλέντερ μαζί με τις μπανάνες πάει τη γεύση σε άλλο επίπεδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.