Εύκολο, απλό, υπέροχο, γλύκισμα από τον Άκη Πετρετζίκη, στην εκπομπή του Mega: "ΠΡΩΙΝΟ mου"
Υλικά:
150γρ. αλεύρι
μισό κ.γλ. μπεϊκιν
μισό κ.γλ. κανέλα
150γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100γρ. κουβερτούρα
150γρ. ταχίνι
150γρ. άχνη ζάχαρη
100γρ. δάκρυα σοκολάτας
50γρ. κονιάκ
150γρ. αλεύρι
μισό κ.γλ. μπεϊκιν
μισό κ.γλ. κανέλα
150γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100γρ. κουβερτούρα
150γρ. ταχίνι
150γρ. άχνη ζάχαρη
100γρ. δάκρυα σοκολάτας
50γρ. κονιάκ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και αφήνουμε να πάρει βράση. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα το αλεύρι, το μπέϊκιν, τη κανέλα, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα, το ταχίνι, την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ.
Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 25x30, αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο και μετά πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το γλυκό. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει ένα μαχαίρι από τη μέση του γλυκού καθαρό.
Δείτε την συνταγή στο video.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.