Υλικά για 2 τάρτες 22 εκ.:
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
100 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεβράνη, και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο, και ανοίγουμε σε φύλλο 3 χιλ. πάχος, και απλώνουμε το φύλλο μέσα στην ταρτιέρα, να εφάπτη καλά στα τοιχόματα. Κόβουμε το περίσευμα της ζύμης γύρω-γύρω, με ένα μαχαιράκι. Με ένα πιρούνι τρυπάμε κοντά-κοντά όλη τη ζύμη.
Απλώνουμε μία μεβράνη, και γεμίζουμε με ότι όσπρια έχουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 15 λεπτά. Αφαιρούμε την μεβράνη με τα όσπρια, και ξαναψήνουμε για 20 λεπτά να πάρει χρώμα.
Σημείωση:
Αν θέλετε για μια τάρτα, διαιρέστε τα υλικά δια του 2 και από το αυγό βάλτε μόνο τον κρόκο, και 1 κουτ. γλ. ασπράδι.
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
100 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεβράνη, και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο, και ανοίγουμε σε φύλλο 3 χιλ. πάχος, και απλώνουμε το φύλλο μέσα στην ταρτιέρα, να εφάπτη καλά στα τοιχόματα. Κόβουμε το περίσευμα της ζύμης γύρω-γύρω, με ένα μαχαιράκι. Με ένα πιρούνι τρυπάμε κοντά-κοντά όλη τη ζύμη.
Απλώνουμε μία μεβράνη, και γεμίζουμε με ότι όσπρια έχουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 15 λεπτά. Αφαιρούμε την μεβράνη με τα όσπρια, και ξαναψήνουμε για 20 λεπτά να πάρει χρώμα.
Σημείωση:
Αν θέλετε για μια τάρτα, διαιρέστε τα υλικά δια του 2 και από το αυγό βάλτε μόνο τον κρόκο, και 1 κουτ. γλ. ασπράδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.