Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Caramel apple trifles

Trifles με μήλο και καραμέλα. Ένα υπέροχο απολαυστικό, και δροσερό γλύκισμα. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το sintagespanos. Στην συνταγή έχω προσθέσει την δικιά μου πινελιά.
Υλικά: 

Μους καραμέλας:
250 γρμ. κρέμα γάλακτος κρύα
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1/4 φλυτζάνι σάλτσα καραμέλας (ακολουθεί συνταγή)

Σάλτσα καραμέλας:
150 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κουτ. σ. νερό
3 κουτ. σ. βούτυρο
9 κουτ. σ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλ. σιρόπι καραμέλας Carte d'or
½ κουτ. γλ. αλάτι

Μίγμα μήλου:
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα μήλα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα chips μήλου
½ φλιτζάνι τριμμένο μούσλι, ή κορν φλέικς με φρούτα

Εκτέλεση:

Σάλτσα καραμέλας:
1. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο φουλ. Βράζουμε έως ότου σκουρίνει σε ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
2. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος προσεχτικά διότι το μίγμα θα φουσκώσει απότομα. Ανακατεύουμε να υποχωρήσει το φούσκωμα.
 3. Προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε καλά, και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μους καραμέλας:
1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.
2. Προσθέτουμε την σάλτσα καραμέλας, και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.

Μίγμα μήλου:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, και τα ανακατεύουμε.

Ολοκλήρωση: 
1. Γεμίζουμε δύο σακούλες ζαχαροπλαστικής, την μία με τη μους καραμέλας, και την άλλη με την καραμέλα.
2. Σε κατάλληλο ποτήρι βάζουμε ένα στρώμα μους καραμέλας.
3. Βάζουμε ένα στρώμα με καραμέλα πάνω από τη μους.
4. Πασπαλίζουμε λίγη ποσότητα με το μίγμα μήλου πάνω στην καραμέλα.
5. Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας τα βήματα 2 έως 4, φτιάχνοντας και τα υπόλοιπα ποτήρια.
6. Τέλος με μία φαρδιά μύτη του κορνέ, φτιάχνουμε μία ροζέτα σε κάθε ποτήρι, με την υπόλοιπη μους καραμέλας, και διακοσμούμε με λίγη σάλτσα καραμέλας, ξύσμα σοκολάτας, ψιλοκομμένο αμύγδαλο, κ.λ.π.
7. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά, και να σφίξει η μους.

Tips:
Αν δεν βρούμε chips μήλου, κόβουμε ένα μήλο σε λεπτές φέτες, αφαιρούμε τον πυρήνα, τις βουτάμε σε νερό με λεμόνι, (για να μην μαυρίσουν) τις στεγνώνουμε, και τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 - 250 C. για μισή ώρα περίπου, γυρνώντας τις κατά διαστήματα και από την άλλη μεριά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF