Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Μαλακά Μπισκότα με κομάτια σοκολάτας

 Υλικά: 
100 γρ. ζάχαρη καστανή
60 γρμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ κουτ. του γλυκού κανέλα
100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει προσθέτοντας και το αυγό.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα συνεχίζοντας το
χτύπημα για λίγο ακόμη και ενσωματώνουμε και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Με δύο κουτάλια τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε μία λαδόκολλα, αφήνοντας
κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 10-12 λεπτά.
Αν τα θέλουμε τραγανά, τα ψήνουμε λίγο παραπάνω.

Tips:
Για πιο καλύτερο αποτέλεσμα και πολύ πιο γρήγορα, χρησιμοποιήστε αν έχετε μια σακούλα του κορνέ με ίσια χωρίς σχέδιο και φαρδιά μύτη, και σχηματίστε μικρά μπαλάκια, (μεγέθους όσο ένα μικρό ντοματίνη) πάνω στη λαδόκολλα. Έτσι θα σας βγουν όλα ομοιόμορφα και τέλεια χωρίς πολύ κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF