Υλικά για τη βάση μπισκότου:
100 γρμ. αλεύρι20 γρμ. κακάο4 ασπράδια αβγού
100 γρμ. ζάχαρη
Για το σιρόπι:
250 γρμ. νερό
150 γρμ. ζάχαρη
Για την κρέμα:
180 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο
170 γρμ. ιταλική μαρέγκα
50 γρμ. κρέμα γάλακτος
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Για την Ιταλική μαρέγκα:
4 ασπράδια αβγού
175 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. νερό

Για τη βάση:
Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ
έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα σ' αυτά το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι
και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Σε λαμαρίνα φτιάχνουμε 3 δίσκους διαμέτρου 24 εκ.
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160?-170oC για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Ιταλική μαρέγκα:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε
στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει στους 124-125οC. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια
και αδειάζουμε μέσα σ' αυτά το σιρόπι καυτό, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει και να γίνει μία σφυχτή μαρέγκα..
Για την κρέμα:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί στους 50οC και ανακατεύουμε με την ιταλική μαρέγκα
(να είναι χλιαρή) και τα 50 γρμ. κρέμα γάλακτος Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
Συναρμολόγηση του γλυκού:
Τοποθετούμε το ένα μπισκότο σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και το βρέχουμε με το σιρόπι, καλύπτουμε με ένα μέρος της κρέμας, συνεχίζουμε με ένα ακόμα μπισκότο, το οποίο βρέχουμε επίσης με το σιρόπι, καλύπτουμε με κρέμα και τελειώνουμε με το τρίτο μπισκότο.
Βρέχουμε με το σιρόπι και στρώνουνε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα με τη βοήθεια ενός κορνέ. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα, η ότι άλλο θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.