Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Τάρτα με ξερά σύκα και γραβιέρα Νάξου

Ζύμη Μπριζέ: 
Η ζύμη μπρυζέ είναι ουδέτερη, πιο ελαστική στο άνοιγμα (γιατί περιέχει νερό και δεν έχει ζάχαρη) και πιο τραγανή στη γεύση. Χρησιμοποιείται για γλυκές αλλά και αλμυρές τάρτες.

Υλικά για τη ζύμη Μπριζέ:
200 γρμ. βούτυρο από το ψυγείο
400 γρμ. αλεύρι
2 αυγά
50 γρμ. νερό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση:
250 γρμ. κρέμα γάλακτος
250 γρμ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
110 γρμ. ζάχαρη
3 αυγά
250 γρμ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
1/4 κουτ. του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:

Ζυμώνουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό μέχρι να έχουμε μία ελαστική και λεία ζύμη. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, σε μία φόρμα τάρτας, διαμέτρου 20-22 εκ., τοποθετούμε στο εσωτερικό της μεμβράνη, και τη γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200?C για 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε τη μεμβράνη με το περιεχόμενο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Εκτέλεση για τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε τα σύκα μες την προψημένη τάρτα και τρίβουμε από πάνω τη γραβιέρα Νάξου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά, την κανέλα και την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?C.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 8 - 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF